רנה לפידות | שימוש ברכוש משותף בבניין
15174
rtl,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15174,page-child,parent-pageid-14889,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
 

שימוש ברכוש משותף בבניין

שימוש ברכוש משותף בבניין מותר ללא הסכמה מראש של יתר בעלי הדירות
המפקחת על רישום המקרקעין
(פ"ת)109/13 אורלי עוזרי נ' אובן איינפלד (פורסם בנבו ביום 3 פברואר, 2014)

תיק זה עוסק בסוגיית ההתנהלות ברכוש המשותף של הבניין, בין הצדדים חל סכסוך בשל שימוש בעייתי של הנתבע בחניה המשותפת של הבניין. התובעת טענה, כי הנתבע תופס שתי חניות ובכך מונע ממנה שימוש ברכוש המשותף. הנתבע טען, כי כך הוא חונה למעלה מארבעים שנה, עוד כאשר הוריה של התובעת גרו בבניין.
המפקחת בחנה את המקרה לאור הלכות קודמות בפסיקה, לפיהן, כל שימוש ברכוש המשותף, מותר ללא הסכמה מראש של שאר בעלי הדירות, בכפוף לכך שלא נקבע על ידי האסיפה הכללית של הבניין שימוש אחר לאותו רכוש משותף ובלבד

  שהשימוש ממלא אחר שלושה תנאים מצטברים:
1.השימוש הינו סביר על פי תנאי מקום.
2.השימוש סביר על פי תנאי הזמן.
 3השימוש אינו מונע שימוש דומה מהשאר.
המפקחת ערכה סיור בחניה המשותפת והתברר, כי אין סימון של החניות ואין מצוקת חנייה במקום
אלא אם מי מהצדדים מחליט לחסום בהחנייתו יותר מחניה אחת.

המפקחת הפנתה את התובעת לנציגות הבית המשותף, על מנת שזו תקיים אסיפה כללית של הבניין, בעניין סימון החניות והקצאתם ברכוש המשותף של הבית.
עוד נקבע כי עד למתן החלטה באסיפה הנתבע יחנה את רכבו באופן שיאפשר חנייה לשני רכבים במקום.
לאחר כינוסה של האסיפה, נקבע בהתאם לסמכותה על פי החוק על חלוקת השימוש בין שטחי החניות, כך שכל דייר יחנה רכבו במקום החנייה המוסכם וכי מעתה לא יהיה ניתן לחנות בצורה החוסמת או המגבילה את אחד הדיירים מכניסה לחנייתו. החלטה זו אושרה על ידי בעלי הזכויות בהית המשותף וניתן לה תוקף של פסק דין על ידי המפקחת על רישום המקרקעין.  

הכותב אלון אדיר, הנו עורך דין  במשרד לפידות עורכי דין , המתמחה בין היתר בתחום הנדל"ן והמשכנתאות.
אין בסקירה כללית זו משום ייעוץ משפטי כלשהו ומומלץ להיוועץ בעורך דין המומחה בתחום בטרם קבלת כל החלטה בנושאים המתוארים בסקירה זו.

אנו מחזיקים במהדורה דיגיטלית לצפיה נוחה של תכני האתר, ממש כמו בחוברת.