קיים חוק למניעת הטרדה מינית בדיני עבודה אשר אוסר 5 צורות התנהגות במקום העבודה –
הטרדה מינית במקום העבודה נחשבת לאחת הסיטואציות הכי חמורות היכולות להגרם במקום העבודה ולכן מצופה מהמעסיק להתייחס להטרדה מינית במקום העבודה שהוא אחראי עליו במהירות ויעילות רבה.
ברוב המקרים הטרדה מינית מיוחסת לגבר כלפי אישה אך מיותר לציין שהחוק מתייחס הרצינות גם לכל מצב אחר – גבר כלפי גבר, אישה כלפי גבר וכדומה.
לא קיים איסור על חיזור הדדי הנעשה בצורה נעימה אך מומלץ להמנע מלחזר אחרי עובדך על מנת למנוע מצבים לא נעימים היכולים להתפרש כניצול הכוח והסמכות והטרדה מינית..
ע"פ חוק דיני עבודה על המעביד יש חובה מן הסתם לא להתנכל ולא להטריד את מעבידיו ולטפל בצורה הטובה ביותר ובמלוא הרצינות בכל פניה לגבי הטרדה מינית או התנכלות במקום העבודה.
במידה והמעביד יעלים עין ולא יטפל במקרה כזה על פי דיני עבודה הוא יהיה אחראי על כך באופן אישי וניתן יהיה לתבוע אותו גם אם הוא לא אחראי באופן ישיר להטרדה.
האופציות העומדות בפני מי שמרגיש שהטרידו אותו מינית –
1. הגשת תלונה למעביד במקום העבודה גם אם ההטרדה בוצעה ע"י עובד אחר ולא המעביד.
2. הגשת תלונה במשטרה.
3. הגשת תביעה אזרחית בבית משפט תוך 3 שנים מהמקרה.
ע"פ חוק דיני עבודה כדי לעודד טיפול בהטרדה מינית, כל עובד המרגיש שהמעביד לא טיפל במלוא הרצינות בתביעתו לגבי הטרדה מינית במקום העבודה, יכול לתבוע על כך עד 70,000 ₪ ללא הוכחת נזק, במידה ויוכל להוכיח שנגרם לו נזק יכול לתבוע אף יותר.
www.girushim.com